SEO Uyumlu Blog Yazısı Nasıl Yazılır?
Blog yazıları, arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek için önemlidir. Peki seo uyumlu blog yazısı nasıl yazılır?
Başlık: Başlık etiketiniz (blog başlığı), arama yapanlara (ve arama motorlarına) o sayfada tıklamaktan ne kazanabileceklerini söylemenin en hızlı yoludur. “2019”, “rehber”, “kontrol listesi” veya “ipuçları” gibi, anahtar kelimelerinizi genişleten tanımlayıcılar da faydalıdır.
HTML Etiketleri: Gönderi başlığınızın H1 etiketi olarak kodda olduğundan emin olun. WordPress kullanıyorsanız, bu otomatik eklenir. Ancak h1 etiketinizin doğru ayarlandığından emin olmak için şablonunuzu kontrol edin. Blogunuz boyunca, anahtar kelimelerinizin eş anlamlılarını alt başlıklarınızda, h2 veya h3 olarak da kullanın.
İlk Paragraf: Yazarken , blogunuzun ilk 100 kelimesine en önemli anahtar kelimeleri dahil etmeye çalışın.
Meta Açıklaması: Meta açıklama, sayfanın içeriğinin bir önizlemesini göstermek için arama motorlarının her bağlantının altında görüntülenen metindir. Arama sorgusuyla eşleşen kelimeler, kullanıcının en alakalı bağlantıyı hızlı bir şekilde tanımlamasına yardımcı olmak için koyu renklidir ve bu nedenle en alakalı anahtar kelimelerinizi eklemek için burası mükemmel bir yerdir.
URL: Bir web sayfasını daha SEO dostu yapmak için en hızlı yollardan biri URL’yi basitleştirmektir. Harika bir URL, bir veya iki alakalı anahtar kelime de dahil olmak üzere insanlar tarafından kısa, açıklayıcı ve okunabilir olandır.
Görsel Alt Metinleri: Resim alt metnine veya resim dosyası adına anahtar kelimeler ekleyin. Bu sadece arama motorları için yararlı olmakla kalmaz, aynı zamanda sayfanızın erişilebilirliğini de arttırır. Bu, görüntünüz yüklenemediğinde görüntülenen metindir. Görüntü ile ilgili bir başka SEO ipucu, web sayfanızın daha hızlı yüklenmesini sağlamak için görüntüleri sıkıştırmak için Tiny PNG gibi bir site kullanmaktır . Google, multimedya içeriğini tercih eder ancak yavaş, tıkalı web sitelerine ceza verir. Resimlerinizi sıkıştırmak, kullanıcıların takdir ettiği (ve beklediğiniz) hızlı yükleme hızını korurken, mükemmel kaliteli görsel içerik eklemenizi sağlar.
Mobil Optimize: 2016’da Google, yaklaşık 10 kişiden dördünün yalnızca belirli bir günde bir akıllı telefonda arama yaptığını bildirdi. O zamandan beri, Google mobil-ilk indekslemeyi benimsedi. Arama sonuçlarında nasıl sıralanacağını belirlemek için belirli bir sitenin mobil versiyonuna öncelik vereceği (okuyup endeksleyeceği) anlamına gelir.
İç Bağlantılar: Dahili bağlantılar, web sitenizin sayfalarını birbirine bağlar. Her blog gönderisinde, açıklayıcı linkli bağlantı metni kullanarak diğer ilgili blog yazılarına veya dahili sayfalara iki ila üç bağlantı eklemeyi deneyin.
Dış Linkler: Farklı bir web sitesine link bulunan içeriğe işaret eder. Alakalı, güvenilir sitelere bağlantı vermek, gönderinizin güvenilirliğini artırabilir; bu da gönderinizin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olur. Dış bağlantılar, okuyucularınıza daha fazla bilgi vermek ve markanızı diğer saygın sitelerle ilişkilendirmek için ilgili verilere veya fikirlere başvurmanın harika bir yoludur.
Üslup: Gönderinizi basit tutmak için sekizinci sınıf okuma seviyesini hedefleyin. Kısa cümleler ve genel terimler kullanmak, arama motorlarının ve okuyucuların içeriğinizi daha net bir şekilde anlamalarına yardımcı olur.
Paylaşılabilirlik: Bağlantınız ne kadar fazla paylaşılırsa arama motorlarında o kadar güvenilir görünür. Sosyal medya paylaşım butonlarını ve görselliği paylaşılabilirlik üzerine inşa edin.
SEO Uyumlu Blog Yazısı Nasıl Yazılır? Önerilerinizi yorum kısmından iletebilirsiniz…
It’s going to be end of mine day, except before finish I am reading this impressive post to improve my know-how.